Subota, 9 prosinca, 2023

“Prema mojim informacijama Milorad Dodik se neće kandidovati za Predsjedništvo BiH”

Preporučeno

“Mnogi očekuju kandidaturu Dodika, a po mojim informacijama on neće biti kandidat za člana Predsjedništva”, rekao je potpredsjednik SDP-a.

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS-a, kazao je u ponedjeljak kako ima informaciju da mu na “crtu neće izaći” lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je aktuelni član državnog predsjedništva iz entiteta RS.

Upravo se čita:  Varhelyi: Uvjereni smo da BiH može učiniti više i bolje

Mijatović je tokom gostovanja u emisiji Novi dan na N1 kazao da mu je glavni protivnik “stanje u RS, pa tako i u Bosni i Hercegovini”.

“Ja kao protivnika vidim stanje u RS, kao i u BiH. Treba prestati gledati personalno. Mnogi očekuju kandidaturu Dodika, a po mojim informacijama on neće biti kandidat za člana Predsjedništva”, rekao je potpredsjednik SDP-a.

Upravo se čita:  Bećirović u Berlinu: Njemačka će nastaviti jačati odbrambene kapacitete BiH

Na pitanje ko bi mogao zamjeniti Dodika, Mijatović je odgovorio da ne zna jer bi se inače “spremao protiv te osobe”.

Poručio je i kako lider SNSD-a nema kvalitete potrebne da sjedi u državnom predsjedništvu.

“U Predsjedništvu treba biti onaj koji ima sve kvalitete kakve nema čovjek koji sjedi iz RS. Ako gledate sada Predsjedništvo, Željko Komšića jedini je čovjek kojeg smatram predsjednikom na pravi način”, poručio je Mijatović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo