Ponedjeljak, 29 studenoga, 2021

Premijer Edin Forto nakon smrti djevojčice Džene: Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nezakonito posluju

Nemojte propustiti

– Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nemaju svu potrebnu dokumentaciju za zakonski potpuno čisto poslovanje – poručio je Forto

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, oglasio se povodom smrti djevojčice Džene Gadžun uz izraze saočešća porodici Gadžun.

Poručio je da će postupiti u skladu sa nalazima inspekcije i zatvoriti sve ordinacije koje nezakonito djeluju.

– Kao premijer Kantona Sarajevo, kao roditelj i kao čovjek želim izraziti najiskrenije saučešće porodici. Ne mogu zamisliti kako se osjećaju ni dubinu tuge koja ih je opteretila. Iskreno želim da pravda u vezi s njihovim djetetom izađe na vidjelo i da se to nikad više nijednom djetetu ne ponovi – poručio je Forto.

Dalje dodaje kako, ne samo da želi, nego će uraditi sve na tom polju.

– Nemamo još potpun uvid u inspekcijske i druge nalaze u vezi s ovom tragedijom, ali ćemo postupiti u skladu s onim što ti nalazi budu tvrdili. Zatvorit ćemo sve klinike i ordinacije koje nemaju svu potrebnu dokumentaciju za zakonski potpuno čisto poslovanje. Nereguliranost privatnih klinika je samo po sebi problem, ali nam također govori da javno zdravstvo nije odgovorilo na sve potrebe sugrađana, pa ih se prisiljava na privatne aranžmane – naveo je premijer Forto.

Podsjetimo, dvoipogodišnja djevojčica Džena Gadžun preminula je jučer nakon teške komplikacije prouzrokovane operacijom u jendoj privatnoj sarajevskoj klinici, čija medicinksa oprema nije imala zakonski verifikovanu licencu za rad.

Djevojčica je nakon komplikacija prebačeno hitno na KCUS gdje joj je pružena sva neophodna pomoć, međutim, njeno malo srce nije izdržalo.

Obavijest o smrti objavio je njen otac na Facebooku, a njena smrt potresla je čitavu Bosnu i Hercegovinu, pa i region.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vulin danas u Istočnom Sarajevu, dolazi da podijeli djeci bojanke i slikovnice

Iz Ministarstva navode da će Vulinom i Krunićem, Osnovnu školu “Sveti Sava” posjetiti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i...

Možda vas zanima i ovo