Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Premijer Erdogan: Nećemo dozvoliti da trud našeg naroda propadne!

Nemojte propustiti

Stajali smo uspravno, kazao je turski premijer Recep Tayyip Erdogan po dolasku iz zvanične posjete zemljama Magreba jutros (petak) oko 1.45 sati iza ponoći po lokalnom vremenu, izvještava reporter agencije Anadolija (AA).

erdoganPremijera Erdogana su na aerodromu ”Ataturk” dočekale hiljade njegovih simpatizera, građana Turske. Prema procjenama, pozdravilo ga je oko 100 hiljada osoba.

Turski premijer je rekao da turske vlasti nisu na strani ponašanja koje ”slama srca”, nego onog ponašanja kojim se ”popravljaju odnosi”.

“Ali, ipak, stajali smo uspravno. Mi nemamo posla sa svađama, niti sa sukobima. Mi nemamo posla sa vandalizmom, razbijanjem, paljenjem ili lomljenjem”, rekao je Erdogan svojim sunarodnjacima, koji su se organizirali posredstvom društvenih mreža kako bi pružili podršku premijeru suočenom sa višednevnim protestima u zemlji.

“Mi znamo kako praviti i proizvoditi. Tako smo doveli Tursku ovdje gdje jest, praveći i proizvodeći. Mi nećemo dozvoliti da trud i napor našeg naroda propadne”, poručio je on, ističući na narod Turske neće pristati na ucjene.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan okončao je zvanične posjete zemljama Magreba u sjevernoj Africi, te se rano jutros vratio u Tursku.

(Vijesti.ba)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo