Srijeda, 21 travnja, 2021

Premijer Fadil Novalić tvrdi da Zavod za javno zdravstvo koči nabavku

Autor:Srna

Nemojte propustiti

– Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) još nije potpisao ugovore sa dobavljačima za nabavku vakcina protiv virusa korona iako im je dostavljena sva dokumentacija, a sredstva doznačena, izjavio je premijer FBiH Fadil Novalić.

Novalić je naveo da je danas prebačen novac za 350.000 doza vakcine “sputnjik ve” čiju je nabavku dogovorila Vlada FBiH, te da se samo čeka da Zavod potpiše ugovore.

– Uputili smo im informaciju da do ponedjeljka, 15. marta, u 10.00 časova ugovori moraju biti potpisani inače ćemo posegnuti za drugim rješenjima, odnosno tražićemo smjenu direktora Zavoda (Davora Pehara) ili da nam kažu ukoliko postoje problemi sa vakcinama. S naše strane je sve riješeno, rekao je Novalić

On je dodao da je dobio informaciju da je Pehar u izolaciji, ali da on nije odgovarao na pozive.

Novalić je pojasnio da su kao dobavljači odabrane firme “Krajina grupa” i “MGM Kakanj”.

– Kompanija `MGM Kakanj` u ugovoru je navela da isporuku prvog kontingenta vakcina može realizovati u roku do tri dana nakon potpisivanja ugovora, dok je za firmu `Krajina grupa` rok tri do četiri sedmice, rekao je Novalić, javlja Srna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo