Utorak, 21 rujna, 2021

Premijer manjeg bh. entiteta: Pritisci na RS će se sve više pojačavati jer ne prestaju gotovo 30 godina

Nemojte propustiti

Što se više iz Sarajeva pojačava pritisak na RS, to su svi u RS-u odlučniji da je odbrane i sačuvaju, poručio je danas predsjednik Vlade ovog entiteta Radovan Višković.

On je ocijenio da će se pritisci na Republiku Srpsku u narednom periodu sigurno sve više pojačavati jer ne prestaju gotovo 30 godina, te da nije slučajno da se na meti odnedavno našao i predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.Višković je, komentarišući prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora Savčiću zbog njegovih istupa u javnosti, rekao novinarima u Kaštijelju kod Šekovića da “Savčić samo radi svoj posao, ali izgleda i to nekima smeta u Sarajevu”.

Rekao je da Savčić obavlja svoju funkciju predsjednika BORS-a i redovno se odaziva pozivima Suda i Tužilaštva BiH.

– Pa u čemu je problem – upitao je Višković. On kaže da Savčić, koliko prati njegove izjave, nikada nije pomenuo ni riječi u vezi sa njegovim predmetom u pravosudnim institucijama. Višković je naglasio da, ako oni iz Sarajeva žele pomirenje ili neki zajednički život, onda to što rade nije dobro.

Ročište u predmetu protiv Savčića zakazano je za sutra u 11 sati u Sudu BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo