Utorak, 21 rujna, 2021

Premijer Novalić: FBiH neće ići u zatvaranje, moramo poštovati mjere i vakcinisati se

Nemojte propustiti

“Vakcinom se štitimo od težih oblika obolijevanja, imamo dovoljno vakcina i moramo se vakcinisati. Kantoni su dužni omogućiti građanima što više punktova za vakcinaciju“.

“Ne namjeravamo ići u zatvaranje, imamo mjere koje su na snazi i one se trebaju poštivati”, kazao je u obraćanju medijima nakon zajedničkog sastanka sa premijerima kantona i zdravstvenih radnika Fadil Novalić, premijer FBiH.

“Nastavit ćemo sa donošenjem okvirnih mjera, a kantoni će donositi restriktivne mjere ukoliko bude potrebno”, dodao je.

Dodao je da mjere ostaju dio aktuelnih naredbi, te pozvao građane na vakcinaciju.

“Uvođenje društvenih mjera kao dio aktuelnih naredbi. Moramo svi poštivati mjere i vakcinisati se. Vakcinom se štitimo od težih oblika obolijevanja, imamo dovoljno vakcina i moramo se vakcinisati. Kantoni su dužni omogućiti građanima što više punktova za vakcinaciju“.

Dodao je da se moraju uraditi zajednički napori kako bi se obezbijedilo sigurno odvijanje nastavnog procesa.

“Na početku smo nove školske godine, djeca se trebaju vratiti u klupe i pohađati nastavni proces. Moramo učiniti dodatne napore kako bi omogući redovno odvijanje nastave u školama. Naš cilj je nastaviti saradnju sa svim kantonima”.

“Od svih javnih emitera ćemo tražiti ubrzanu promociju vakcinacije, promotivne spotove ćemo distributirati po teritoriji”, dodao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sada je sve jasnije: Evo koliko borci moraju imati vojnog, a koliko staža osiguranja, da bi mogli u penziju po novom zakonu

Ovi uvjeti odnose na pripadnike Armije RBiH, HVO-a i policiju. U Domu naroda 30. septembra delegati će raspravljati o Prijedlogu...

Možda vas zanima i ovo