Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Premijer Novalić i ministrica Dujmović s predstavnicima fudbalskih klubova

Nemojte propustiti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primili su danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike fudbalskih klubova Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, Jusufa Tanovića, Hajrudina Kapetanovića i Maria Pandžu.

Predstavnici sportskih klubova su upoznali premijera Novalića i ministricu Dujmović sa inicijativom za pomoć vrhunskom sportu u Federaciji BiH s ciljem prevazilaženja negativnih posljedica koje je pandemija koronavirusa ostavila na poslovanje sportskih kolektiva u FBiH. Istakli su da je ovu inicijativu podržalo 50 sportskih klubova u FBiH, a njom se ukazuje na gubitke u poslovanju sportskih kolektiva uzrokovanih pandemijom.

Na sastanku je ukazana potreba za pronalaskom zajedničkog rješenja, uz poštivanje nadležnosti u oblasti sporta u FBiH, a kojim će se omogućiti razvoj sporta u Federaciji BiH, te olakšati poslovanje sportskih kolektiva.

Istaknuto je i opredjeljenje Vlade FBiH i resornog ministarstva za pružanje podrške za unapređenje sporta u Federaciji BiH, a za koji su u ovogodišnjem Budžetu uvećana sredstva na namjenskoj poziciji Federalnog ministarstva kulture i sporta. Također i da se da konstruktivni doprinos i učešće u pronalasku najboljih rješenja za razvoj sporta u Federaciji BiH.

Sagovornici su složni da rješenje problema s kojima se susreću sportski klubovi treba sistemski urediti na način da se uključe svi nadležni organi vlasti i sportski klubovi u FBiH, čime bi se adekvatnom legislativom i utvrđenim obavezama pozicija sporta unaprijedila.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pripadnici Oružanih snaga BiH izveli situacijo-terensku vježbu u Banjoj Luci i na poligonu na Manjači

U vježbi su realizovani zadaci iz operacija podrške miru, rada na kontrolnim tačkama, patroliranja i operacija blokade i pretresa. Pripadnici...

Možda vas zanima i ovo