Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Premijer Novalić i ministrica Dujmović s predstavnicima fudbalskih klubova

Nemojte propustiti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primili su danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, predstavnike fudbalskih klubova Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, Jusufa Tanovića, Hajrudina Kapetanovića i Maria Pandžu.

Predstavnici sportskih klubova su upoznali premijera Novalića i ministricu Dujmović sa inicijativom za pomoć vrhunskom sportu u Federaciji BiH s ciljem prevazilaženja negativnih posljedica koje je pandemija koronavirusa ostavila na poslovanje sportskih kolektiva u FBiH. Istakli su da je ovu inicijativu podržalo 50 sportskih klubova u FBiH, a njom se ukazuje na gubitke u poslovanju sportskih kolektiva uzrokovanih pandemijom.

Upravo se čita:  Loša vijest za ljubitelje pečenja: Kilogram janjetine u Bosni i Hercegovini dostigao rekordan iznos

Na sastanku je ukazana potreba za pronalaskom zajedničkog rješenja, uz poštivanje nadležnosti u oblasti sporta u FBiH, a kojim će se omogućiti razvoj sporta u Federaciji BiH, te olakšati poslovanje sportskih kolektiva.

Istaknuto je i opredjeljenje Vlade FBiH i resornog ministarstva za pružanje podrške za unapređenje sporta u Federaciji BiH, a za koji su u ovogodišnjem Budžetu uvećana sredstva na namjenskoj poziciji Federalnog ministarstva kulture i sporta. Također i da se da konstruktivni doprinos i učešće u pronalasku najboljih rješenja za razvoj sporta u Federaciji BiH.

Upravo se čita:  Muškarac fizički napao policiju: Njegov "Tiguan" oduzet i dodijeljen MUP-u RS

Sagovornici su složni da rješenje problema s kojima se susreću sportski klubovi treba sistemski urediti na način da se uključe svi nadležni organi vlasti i sportski klubovi u FBiH, čime bi se adekvatnom legislativom i utvrđenim obavezama pozicija sporta unaprijedila.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo