Srijeda, 21 travnja, 2021

Premijer Novalić ponovo šokira: Da smo htjeli glumiti državu mi bismo vakcinu nabavili u decembru, ali nije bitno

Nemojte propustiti

Ovakva izjava federalnog premijera s pravom je izazvala negativne reakcije, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još uvijek čekaju na vakcinaciju.

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH tokom svog izlaganja na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o epidemiološkoj situaciji i restriktivnim mjerama, između ostalog, je kazao da bi vakcina bila nabavljena da su htjeli glumiti državu.

Naime, Novalić je prije te izjave istakao da je napravljen rebalans budžeta FBiH kako bi niži nivoi vlasti mogli servisirati svoje potrebe.

“Iz perioda lockdowna izvukli smo poruke. Sarajevski kanton i Tuzlanski dobili su po 100 miliona granta iz budžeta Federacije za borbu protiv koronavirusa. Ministar Mandić će govoriti o zdravstvenom aspektu. Ali da smo mi htjeli glumiti državu mi bismo vakcinu nabavili u decembru, ali nije bitno”, kazao je Novalić.

Ovakva izjava s pravom je izazvala negativne reakcije, pogotovo zbog činjenice da su građani BiH, pogotovo Federacije čekali i još uvijek čekaju na vakcinaciju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Inicijativa Denisa Bećirovića: Hoće li općine zabraniti glorificiranje Ante Pavelića i Draže Mihailovića?

Bećirović u inicijativi, piše Klix.ba, poziva da se to uradi u interesu izgradnje mira, tolerancije, povjerenja, međusobnog poštivanja i...

Možda vas zanima i ovo