Subota, 4 prosinca, 2021

Premijer Novalić sa ambasadorom Katara

Nemojte propustiti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sa ambasadorom Države Katar u BiH Sultanom Bin Ali Al-Khaterom.

Premijer Novalić i ambasador Al-Khater su pohvalili dobre odnose Bosne i Hercegovine i Države Katar, a poseban naglasak je stavljen na oblast ekonomske saradnje.

Sagovornici su složni da su brojne mogućnosti za unapređenje privredne saradnje, te su razmijenili mišljenja o načinima za njen razvoj i veća ulaganja na području Federacije BiH.

Premijer Novalić je pohvalio dosadašnje iskustvo s katarskim partnerima i investitorima, te istakao da će Federalna vlada, u skladu s nadležnostima, i dalje raditi na stvaranju uslova za bolju saradnju. Naglasio je da su Katarci dobrodošli partneri i investitori, te da stoji na raspolaganju da zajedničkim mjerama iskoriste postojeći potencijal za obostranu dobrobit.

S ciljem razvoja privredne saradnje, a s obzirom na iskazani interes katarskih investitora za našu zemlju, a posebno Federaciju BiH, premijer Novalić je najavio da će uskoro o konkretnim projektima razgovarati s predstavnicima državnih institucija, ali i privrednicima ove zemlje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo