Četvrtak, 25 travnja, 2024

Premijer Novalić uputio čestitku povodom predstojećeg Božića

Preporučeno

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade FBiH, uputio je čestitku svim građanima katoličke vjere u Bosni i Hercegovini povodom predstojećeg Božića.

– Božić je blagdan pun porodične sreće, nade i prijateljstva. Božićni dani su uvijek i nova prilika da učvrstimo naše običaje, te da sve naše praznike slavimo zajedno, kako to baštini tradicija u našoj lijepoj domovini Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Uvažavajmo međusobno sve vrijednosti koje nam donosi bogatstvo multikulturalnosti i multireligioznosti na ovim prostorima. Budimo ljubazni i strpljivi jedni prema drugima, i podrška jedni drugima. Na to nas upućuje višestoljetna tradicija, ali i obaveza da zajedno radimo i gradimo bolje uslove mladima i budućim generacijama u našoj zemlji.

U tom duhu zajedništva, svim katoličkim vjernicima želim čestit Božić, te da ove posebne dane provedu u dobrom zdravlju i radosti, okruženi svojim najmilijima, porodicom, prijateljima i komšijama – naveo je premijer Novalić u božićnoj čestitki.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

U Bosni i Hercegovini će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanih intervala prijepodne. U većem dijelu zemlje...

Još vijesti za vas