Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Premijer Republike Srpske dao Kusturici 2,5 miliona maraka

Nemojte propustiti

Prema dosadašnjim podacima, Vlada Srpske je od 2011. godine u ovaj projekat na razne načine upumpala oko 13 miliona maraka.

Kako saznaje portal CAPITAL, vlast je ovaj puta spremila pomoć od 2,5 miliona maraka za nastavak izgradnje ovog kompleksa a njen ulog će biti pretvoren u dopunski kapital preduzeća.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske, opština Višegrad i Kusturičina firma “Lotika” su 2011. godine zaključili ugovor o osnivanju “Andićgrada”. Prema tom ugovoru, Vlada RS i opština Višegrad imaju po 24,50 odsto kapitala, a poznati režiser je kroz “Lotiku” dobio 51 odsto udjela u zajedničkom preduzeću.

“Zadužuje se predstavnik Vlade RS u skupštini “Andrićgrad” da preuzme aktivnosti na verifikaciji svih dosadašnjih ulaganja Vlade RS u d.o.o. “Andrićgrad” radi povećanja kapitala društva u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima”, navodi se u odluci Vlade.

Foto: Capital.ba

Prema dosadašnjim podacima, Vlada Srpske je od 2011. godine u ovaj projekat na razne načine upumpala oko 13 miliona maraka.

Tako je na primjer Ministarstvo trgovine i turizma 2017. godine dodijelilo milion maraka za finansiranje radova na objektima parternog uređenja u naselju.

Paralelno uz pomoć “Andrićgradu”, Kusturici se kroz “Andrićev Institut” dijele stotine hiljada maraka iz budžeta.

Nakon što je Kusturica u 2019. godini dobio više novca nego sve ustanove kulture u RS zajedno, ove godine mu je obezbjeđeno 650.000 maraka.

Preduzeće “Andrićgrad” u 2018. godini je ostvarilo prihod od 1,29 miliona KM i nešto veću dobit od 30.000 maraka a što je duplo lošiji rezultat nego 2017. godine.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo