Srijeda, 5 svibnja, 2021

Premijer RS-a o letu: “Kada pilot kaže da su se u avionu vozili Pozderci i Izetbegovići, radije bih išao pješke”

Nemojte propustiti

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je najavio da će razmotriti mogućnost tužbe novinara i medija koji su objavili da on ne govori istinu.

Nakon što je portal Capital.ba objavio kako Vlada RS-a kupuje novi avion jer je onaj postojeći navodno u lošem stanju i kako je ustvrdio premijer Radovan Višković bio prizemljen od 25. maja do 1. septembra ove godine, ponovo je objavljeno da je avion E7 – SMS, uprkos zabrani, letio u julu i augustu. No, premijer Republike Srpske Radovan Višković ta pisanja odbacuje.

Kazao je da ne zna šta je taj portal objavio te rekao da je on letio za Njemačku, ali ne tim avionom.

– Pozdravite te iz Capitala i recite im da nije tačno to što su objavili. Ja sam letio u avionu za Njemačku starom više od 30 godina. To je naš avion koji smo prodali prije deset godina, a koji je u vlasništvu tehničkog remontnog zavoda iz Bratunca i vjerujte mi da sam pretrpio veliki strah iznad Alpi, jer smo naišli na veliko nevrijeme i ne bih želio više nikad nikome da se ponovi taj let. Kad sjednete u avion i kad vam pilot kaže da su se u njemu vozili Pozderci i Izetbegovići, zaista vam nije svejedno i radije bih išao pješke nego u takvom avionu – rekao je Višković.

Premijer je najavio da će razmotriti mogućnost tužbe novinara i medija koji su objavili da on ne govori istinu.

– Predsjednik nema potrebe da laže, predsjednik je odgovoran čovjek i on vam kaže istinu, a istina je takva kako sam rekao – zaključio je premijer Višković, prenosi Capital.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U RS-u zabrinuti zbog dolaska američke vojne mašinerije u BiH: Dodik je rekao da neće biti NATO vježbi, neka to ispuni

Demokratski narodni savez poziva člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da ispuni svoje predizborno obećanje i povuče svoju saglasnost na...

Možda vas zanima i ovo