Četvrtak, 22 travnja, 2021

Premijerka Brnabić potvrdila: Donirat ćemo 10.000 doza AstraZeneca vakcina Sarajevu

Nemojte propustiti

Premijerka Srbije je kazala da bi takva solidarnost trebalo da se nastavi i ubuduće, “jer je nemoguće da se izborimo sa virusom, ukoliko čitav region nije siguran“.

Vlada Srbije je odlučila da donira 10.000 doza AstraZeneca vakcina protiv koronavirusa gradu Sarajevu, koje će večeras ili sutra biti upućene, izjavila je premijerka Ana Brnabić, javlja agencija Anadolija.

“Vakcine će biti upućene Gradu Sarajevu večeras ili sutra ujutru u cilju pomoći našim susjedima i prijateljima u borbi protiv koronavirusa”, rekla je Brnabić u četvrtak na konferenciji za medije u Beogradu.

Premijerka je kazala da bi takva solidarnost trebalo da se nastavi i ubuduće, “jer je nemoguće da se izborimo sa virusom, ukoliko čitav region nije siguran“.

Ona je najavila i da će sutra zasjedati Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji, na kome će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i merama koje su na snazi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo