Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Premijerno prikazan film “Bubamara – Linije koje nas spajaju”

Nemojte propustiti

bubamara1

Večeras je u sarajevskom kinu Cinema City premijerno prikazan kratkometražni film pod nazivom „Bubamara – Linije koje nas spajaju“, u režiji Danisa Tanovića. Riječ je o filmu kojim je kompanija Coca-Colaovjekovječila bosanskohercegovačku fudbalsku priču, jednu odsamo 5 odabranih priča iz cijelog svijeta.

Film „Bubamara – Linije koje nas spajaju“ je jedna emotivna piča fudbalskog stručnjaka Predraga Pašića i Fudbalske sportske škole „Bubamara“.

To je priča o fudbalu koji ističe ono što je najbolje u ljudima, stvara bolji svijet za svakoga i spaja nas bez obzira na razlike.Radnja filma prati

Predraga i polaznike njegove „Bubamare“ od samih početaka u ratnom periodu, pa sve do danas kada su mnogi od njih već uspješni fudbaleri.

„Kada sam dobio prijedlog od Coca-Cole da snime film o meni i Bubamari, prihvatio sam bez razmišljanja jer sam u tome vidio još jednu priliku da pokažem svima, a posebno djeci, da je fudbal jedinstven sport koji nas ujedinjuje bez obzira na okolnosti i različitosti. Nadam se da ćemo ovom pričom potaknuti mlade da sanjaju svoje snove, da se trude, jer je uspjeh moguć. Ali bih volio isto tako potaknuti i našu državu da povedu malo više računa o mladima, da im daju priliku da iskoriste svoje talente kod nas, kako ne bi išli u druge zemlje da postanu veliki i uspješni“, izjavio je ovom prilikom Pašić.

bubamara2

Coca-Cola i fudbal su decenijama dvije najveće strasti mladih širom svijeta. U ovoj godini, kada je fudbal centar svijeta i kada se BiH po prvi put plasirala na Svjetsko fudbalsko prvenstvo, Coca-Cola nastavlja tradiciju spajanja ljudi u ljubavi prema fudbalu, širenja fudbalske strasti i kroz svoje projekte omogućava da svi budu dio svjetske fudbalske priče.„Nedavno smo u BiH, u saradnji sa FIFA-om donijeli Trofej Svjetskog prvenstva kojeg su brojni ljubitelji fudbala imali prilikuvidjeti izbliza, a sada vam krozfilm kojeg ćete vidjeti večeras, donosimo jednu posebnu fudbalsku priču koja će nadam se dotaći vaša srca i još jednom pokazati kako je fudbal jedna od niti koje nas spajaju, bez obzira na razlike“ izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću Coca-Cola Adria d.o.o.

Premijernoj projekciji, pored predstavnika Coca-Cole i režisera, prisustvovali su glavni protagonisti filma, filmski predstavnici, partneri i prijatelji Coca-Cole i predstavnici medija.

On-line i TV premijera filma za širu javnost, planirana je za subotu, 14. 6. u večernjim satima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo