Petak, 18 lipnja, 2021

Preminula malena Tijana (8) čekajući srce u Houstonu

Nemojte propustiti

Osmogodišnja Tijana Ognjanović iz Beograda izgubila je u ponedjeljak ujutro bitku za život u bolnici u Houstonu.

tijana-Kako je danas u ime njene porodice saopćila služba za odnose sa javnošću princa Aleksandra i princeze Katarine Karađorđević, Tijana je umrla u ponedeljak, 15. jula, poslije operacije na koju su ljekari bili primorani jer se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo.

Ljekari su Tijanu poslije operacije koja je trajala devet sati stavili na mehaničku pumpu koja joj je pokretala srce i u prvi mah je izgledalo da se dijete oporavlja, ali je u noći između nedjelje i ponedjeljka njeno stanje pogoršano i djevojčica je umrla, piše Slobodnaevropa.org.

Tijana je početkom aprila 2013. u pratnji svojih roditelja Nebojše i Jelene Ognjanović otputovala specijalizovanim medicinskim letom u Hjuston gdje je primljena na Teksašku Dječiju bolnicu. U toj bolnici je započela niz ispitivanja i priprema za transplantaciju srca kao jedini način da se spasi njen život.

Tijana će biti sahranjena u nedjelju, 22. jula, u 11 satia na Beogradskom groblju Lešče.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo