Subota, 21 svibnja, 2022

Preminula prijateljica medicinske sestre koja je optužila UKC RS: “Moja prijateljica, lavica, majka, borac, pile malo, sićušno i dobro. Sinoć je preminula na odjeljenju!”

Nemojte propustiti

Subašićeva je juče u video objavi na društvenim mrežama, poručila da UKC Srpske nikada nije imao gore rukovodstvo.

Medicinska sestra Vanja Subašić, koja je na društvenim mrežama optužila rukovodstvo UKC Srpske za nestašicu lijekova neophodnih teško oboljelima, na svom Facebooku objavila je da je njena prijateljica preminula u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Nažalost! Tužna vijest! Moja prijateljica, lavica, majka, borac, pile malo, sićušno i dobro. Sinoć je preminula na odjeljenju! Slučajno saznadoh, jer sam zvala odjel da pitam sta bi trebalo danas da donesemo! Molim sve koji su donirali lijekove i novac, da se izjasne gdje i kako da im se isto vrati nazad. Ili, ako želite, da novac preusmjerite za sahranu ili porodici, navodi se u objavi.

Podsjetimo, Subašićeva je juče u video objavi na društvenim mrežama, poručila da UKC Srpske nikada nije imao gore rukovodstvo.

– Moja kolegica je onkološki pacijent, u teškom je stanju jer nema lijekova. Dobila sam spisak lijekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica, koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan-dva. Za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lijekove koji su im potrebni za liječenje. Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju, a mora da razmišlja kako nabaviti lijekove. Kažu – refundiraće, rekla je između ostalog Subašić, naglasivši da je to strašno.

Iz UKC Srpske oglasili su se povodom njenog istupa, naglasivši da u ovoj zdravstvenoj našoj ustanovi nijedan pacijent nije ostao bez zdravstvene zaštite i njege.

– Društvene mreže i medijski prostor nisu mjesto gdje se rješavaju interna pitanja ustanove, jer postoje jasno utvrđeni mehanizmi kojim se isti rješavaju. Kako bi javnost, a i naši građani, bili upoznati sa istinom, važno je naglasiti da, kada je riječ o nabavci lijekova, Fond zdravstvenog osiguranja RS sprovodi zajedničku javnu nabavku za potrebe svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, pa tako i za UKC RS. Činjenica je da nekad dođe do zastoja u redovnom snabdijevanju, ali su to procesi kojima UKC Srpske ne upravlja, a nedostatak pojedinih lijekova se rješava na dnevnom nivou, saopštili su iz UKC RS, naglasivši da nemaju namjeru da ulaze u lične motive i porive javnog istupanja pomenute radnice.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Milanović: Očekujem da Bakir i Komšo kažu da i Erdogan radi za Ruse

Milanović kaže kako njegovo djelovanje nije prorusko nego “prohrvatsko”. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović iskoristio je svoje prisustvo proslavi Grada...

Možda vas zanima i ovo