Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Preminuo Esed Ahmiš – Njegov život sa Mahirom je bio primjer bezuslovne ljubavi

Nemojte propustiti

Brojni prijatelji opraštaju se od Eseda na društvenim mrežama.

Preminuo je Esed Ahmiš iz Vogošće koji je prije 14 godina obolio od multiple skleroze i ostao prikovan za invalidska kolica.

Ovu vijest na društvenim mrežama potvrdila je njegova supruga Mahira.

“A ti, o dušo smirena, vrati se Gospodaru svome zadovoljna, a i On tobom zadovoljan, pa uđi među robove Moje, i uđi u džennet Moj!”, napisala je Mahira.

Esed i njegova supruga Mahira bili su pravi primjer bezuslovne ljubavi, poštovanja i podrške.

Kada je Esed obolio, kako piše Hayat, bili su tek godinu u braku. Od tada je Mahira brinula o Esedu, nosila ga, hranila i na svaki način mu pokušavala olakšati bolesničke muke.

Iza Eseda je ostalo i dvoje djece.

U januaru ove godine Esed i Mahira su otputovali na umru, u posjetu Mekki i Medini, a odlazak im je osigurala Grupa “Islam moja vjera”. Hadž su oboje obavili 2018. godine.

Brojni prijatelji opraštaju se od Eseda na društvenim mrežama.

“Sabur moja Mahira onako kako ti najbolje to znaš a Esad je zaslužio mjesto u dženetu ako Bog da, tamo će te čekati”, “Da mu se Allah smiluje uvede ga u Džennet, a tebi i djeci sabura, da vam olakša iskušenje”, tek su neki od brojnih komentara i izraza saučešća.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo