Četvrtak, 28 listopada, 2021

Preminuo mornar sa najpoznatije fotografije u historiji

Nemojte propustiti

glenn

Glenn McDuffy američki veteran koji je postao poznat po fotografiji na kojoj strasno ljubi medicinsku sestru preminuo je u 86. godini.

McDuffy je ostao upamćen po strasnom poljupcu koji je zabijležen 14. augusta 1945. godine na Times Squareu u New Yorku. Alfred Eisenstaedt je fotograf koji je ovjekovečio trenutak i ušao u historiju. Slika je vremenom postala simbol radosti koja je Amerikom zavladala po završetku Drugog svjetskog rata.

U intervjuu agenciji AP McDuffyi je svojevremeno ispričao da je tog dana saznao da se Japan predao i razlog njegove sreće bila je upravo ta informacija.

– Bio sam toliko sretan. Istrčao sam na ulicu i krenuo do svoje djevojke u Brooklynu, a onda sam vidio sestru koja me je gledala i samo sam znao da treba da je poljubim – rekao je McDuffykoji je tada imao 18 godina i dodao da oni nikad nisu progovorili ni riječ, kao i da je nakon poljupca on samo otišao.

McDuffyje preminuo u nedjelju u Dallasu, a medijima je vijest sada saopštila njegova ćerka Glenda McDuffy Bell.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Escobar najavio sankcije: Dodik ima veoma malu podršku javnosti i to ćemo iskoristit

Gabriel Escobar se osvrnuo i na moguće ekonomske integracije zeamlja Zapadnog Balkana. Specijalni izaslanik predsjednika SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel...

Možda vas zanima i ovo