Subota, 15 svibnja, 2021

Preminuo osnivač i dugogodišnji član SDU BiH Zlatko Marić

Nemojte propustiti

Osnivač Socijaldemokratske unije BiH, član Predsjedništva SDU BiH i predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Zlatko Marić preminuo je jučer u Sarajevu, saopćeno je danas iz SDU BiH.

zlatko-maricNavode da je Marić bio istinski socijaldemokrata, predan do kraja ideji države Bosne i Hercegovine u kojoj naše različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo.

“Svoju bogatu sportsku i trenersku karijeru ostvarenu u rukometu, Zlatko Marić je početkom agresije na RBiH zamijenio svojim aktivnim angažmanom obavljajući veoma važne funkcije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a kasnije i u Ministarstvu vanjskih poslova Republike BiH”, istaknuto je.

Poslije rata se posvetio političkoj karijeri prvobitno u SDP-u BiH, a potom i kao osnivač i član najužeg rukovodstva Socijaldemokratske unije BiH.

Marić će, navode iz SDU, ostati upamćen po svom izraženom patriotizmu i nesebičnom zalaganju za istinske vrijednosti socijaldemokratije.

Na lokalnim izborima 2012. godine Marić je postao vijećnik SDU u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, a nedugo zatim je preuzeo i funkciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo