Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Preminuo prvozaraženi pripadnik Oružanih snaga BiH

Nemojte propustiti

Ukupno sedam pripadnika OS BiH koji su ranije bili zaraženi sada se vode kao izliječeni, a 19 je u samoizolaciji. Sukladno situaciji u cijeloj zemlji, regiji i šire.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, u ponedjeljak 11. maja 2020. godine, od virusa COVID-19 preminuo je pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Preminuli pripadnik je iz Livna, služio je u Komandi za podršku OS BiH u Banjoj Luci, u kasarni „Kozara“, i do sada je jedini pripadnik OS BiH koji je preminuo od koronavirusa.

On je do 27. 3. 2020. godine radio u mjestu službe, nakon čega je u sklopu preventivnih mjera zaštite bio upućen da radi od kuće.

Navedeni pripadnik se 3. 4. 2020. godine javio u Dom zdravlja u Livnu zbog disajnih problema. Urađen mu je test, a uzeti uzorci su upućeni u Mostar na analizu. Istoga dana pacijent je hospitaliziran u COVID-bolnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Rezultati analize su potvrdili da je ovaj pripadnik OS BiH pozitivan na COVID-19.

Na današnji dan 12. 5. 2020. godine u OS BiH su tri pripadnika koja su testirani i testom je potvrđeno da su pozitivni te su u kućnoj izolaciji. Ukupno sedam pripadnika OS BiH koji su ranije bili zaraženi sada se vode kao izliječeni, a 19 je u samoizolaciji. Sukladno situaciji u cijeloj zemlji, regiji i šire.

Zajednički stožer OS BiH još je 11. 3. 2020. godine poduzeo mjere i kreirao smjernice za zaštitu od pandemije COVID-19.

Menadžment Ministarstva obrane BiH, na čelu s ministrom Sifetom Podžićem i njegovim zamjenicima Mijom Krešićem i Mirkom Okolićem, izražava sućut obitelji preminulog pripadnika OS BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Žestok sukob Cece i Bosanca u “Zvezdama Granda”

– Ovo je za 6 ko kuća! Ko nije glasao? Sad ću krvi da vam se napijem – šaljivo...

Možda vas zanima i ovo