Subota, 4 veljače, 2023

Preminuo Siniša Mihajlović

Nemojte propustiti

Siniša Mihajlović je preminuo danas nakon velike borbe s teškom bolešću, javio je “La Gazzette dello Sport”.

Mihajlović je bolovao od leukemije od 2019. godine, a danas je preminuo u 53. godini. Jučer je objavljeno da je proslavljeni srbijanski trener u teškom stanju, ali danas je stigla vijest da je preminuo.

Mihajlović je karijeru počeo u Borovu, a onda je stigao u Vojvodinu. Iz Vojvodine je uslijedio transfer u Crvenu zvezdu, a dobre partije za “crveno-bijele” otvorila su mu vrata Italije.

Igrao je za Romu od 1992. do 1994., a onda je preselio u Sampdoriju gdje je nastupao četiri godine. Poslije toga prešao je u Lacio za koji je odigrao 126 utakmica u šest godina. Igračku karijeru završio je u Interu 2006. godine.

Nakon igračke karijere uslijedila je i trenerska. U Interu je bio pomoćnik treneru, a onda je prvi samostalni posao dobio u Bolonji. Vodio je Kataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting, a posljednji angažman imao je u Bolonji.

Interesantno za vas

Izdvajamo

FIPA kojom upravlja Milica Marković potpuno podbacila: Veliki pad stranih investicija!

I dok strane investicije bilježe ozbiljan pad, FIPA se ponovo pohvalila aktivnostima na Fejsbuku. Direktne strane investicije u BiH periodu...

Možda vas zanima i ovo