Nedjelja, 21 travnja, 2024

Preminuo Siniša Mihajlović

Preporučeno

Siniša Mihajlović je preminuo danas nakon velike borbe s teškom bolešću, javio je “La Gazzette dello Sport”.

Mihajlović je bolovao od leukemije od 2019. godine, a danas je preminuo u 53. godini. Jučer je objavljeno da je proslavljeni srbijanski trener u teškom stanju, ali danas je stigla vijest da je preminuo.

Mihajlović je karijeru počeo u Borovu, a onda je stigao u Vojvodinu. Iz Vojvodine je uslijedio transfer u Crvenu zvezdu, a dobre partije za “crveno-bijele” otvorila su mu vrata Italije.

Upravo se čita:  Sergej Barbarez je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Igrao je za Romu od 1992. do 1994., a onda je preselio u Sampdoriju gdje je nastupao četiri godine. Poslije toga prešao je u Lacio za koji je odigrao 126 utakmica u šest godina. Igračku karijeru završio je u Interu 2006. godine.

Nakon igračke karijere uslijedila je i trenerska. U Interu je bio pomoćnik treneru, a onda je prvi samostalni posao dobio u Bolonji. Vodio je Kataniju, Fiorentinu, reprezentaciju Srbije, Sampdoriju, Milan, Torino, Sporting, a posljednji angažman imao je u Bolonji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas