Petak, 18 lipnja, 2021

Preokret u istrazi: Pronađen dokaz koji će osloboditi sina Željka Mitrovića?!

Nemojte propustiti

Aleksandar Mitrović (19) usmrtio je Andreu Bojanić (17), vozeći automobil kroz čisto zeleno svjetlo, piše beogradski Telegraf, pozivajući se na vlastite izvore iz istrage.

List piše da je sin Željka Mitrovića navodno vozio automobil BMV X6 srednjom trakom, a u trenutku udarca stradala Andrea pokušala je da pretrči mjesto nesreće (semafor u Ustaničkoj ulici) dok je to bilo svjetlosnom signalizacijom zabranjeno za pješake.

– Ovaj semafor, poput mnogih u Beogradu predstavlja crnu tačku za pješake, jer nije sinhronizovan, kaže izvor Telegrafa blizak istrazi, i dodaje:

– Naime, nesretna djevojka je prvi dio ulice, od trotoara do ostrva na sredini prešla na zeleno, tj. dok je za pješake, na semaforu koji se nalazi na ostrvu, bio dozvoljen prelazak do tog ostrva. Međutim, dio od ostrva do druge strane ulice bio je u tom trenutku zabranjen za pješake, ali je ona, da li zbog žurbe ili nekog drugog razloga nastavila da prelazi ulicu i u tom momentu je na nju naletio BMV, kojim je upravljao Mitrović. U trenutku udarca bilo je čisto zeleno svjetlo za automobile, navodi sagovornik spomenutog lista, koji je insistirao na anonimnosti.

nesrecamitrovicS obzirom na to da kobna raskrsnica nije pokrivena kamerama saobraćajne policije, ključ istrage krije se u snimcima sigurnosnih kamera s obližnje mjenjačnice koje pokrivaju i prostor pješačkog prelaza na kojem se dogodila tragedija.

– Policija je uzela snimak iz mjenjačnice i on će biti korišten i prilikom vještačenja za utvrđivanje brzine kojom se kretao BMW, ali i kao dokaz da je Aleksandar prošao raskrsnicu na dozvoljeno, zeleno svjetlo – zaključuje sagovornik Telegrafa.
Iako je Aleksandru Mitroviću određen jednomjesečni pritvor, kako ne bi uticao na svjedoke, očekuje sa da svjedočenja budu obavljena u narednih nekoliko dana, kao i da vještaci svoj posao obave u istom roku, što znači da ne bi bilo prepreka da Mitrović i prije ovog roka izađe kako bi se branio sa slobode.

Mitrovićevog sina brani advokat Milenko Milisavljević, kome su struka upravo saobraćajne nesreće. Milisavljević je na sudu zastupao voditeljicu RTS-a Petru Cvijić, kao i Dževida Fazlijovskog, vozača bivšeg srpskog ministra za rad Slobodana Lalovića.

Izvor: Telegraf

 

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo