Petak, 18 lipnja, 2021

Preostalih deset demonstranata pušteno na slobodu

Nemojte propustiti

Foto: M. Muratović
Foto: M. Muratović

Svi privedeni demonstranti u Sarajevu pušteni su na slobodu, potvrdio je Agenciji FENA službenik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Alem Hamzić.

Od ukupno 33 demonstranta koji su privedeni u petak, svi su ispitani, a jučer su na slobudu puštene 23 osobe i protiv njih neće biti pokrenut krivični postupak.

Preostalih deset osoba zadržano je na ispitivanju i tek danas su pušteni na slobodu. Protiv njih će biti pokrenut krivični postupak, a Kantonalni sud u Sarajevu će odlučiti hoće li im biti određene mjere zabrane. Sud im je dozvolio da se brane sa slobode.

– Protiv deset demonstranata će biti biti pokrenut krivični postupak. Sud će im najvjerovatnije izreći mjere zabrane. Mjere zabrane su: zabrana međusobnog sastajanja i komuniciranja, oduzimanje putnih isprava i ličnih dokumenata i dva puta sedmično javljanje u nadležnu policijsku upravu – objasnio je Hamzić.

Ukoliko se Sud odluči za mjere zabrane, one će trajati sve dok traje krivični postupak, a mogu se ukinuti po potrebi.

Hamzić je dodao da osumnjičeni niti u jednom trenutku nisu kročili, niti bili ispitivani u prostorijama Kantonalnog tužilaštva, jer su svi uposlenici te institucije prethodno bili evakuisani.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo