Petak, 21 siječnja, 2022

Prepoznajete li ovog čovjeka koji je fotografu Slobodne Bosne oteo opremu?

Nemojte propustiti

Da sarajevski lopovi i džeparoši ne miruju, posebno u ljetnim mjesecima kada grad vrvi od turista, svakodnevno na vlastitoj koži mogu osjetiti brojni građani koji su žrtve drskih uličnih krađa

Policajci nisu čak željeli ni pogledati fotografiju lopovaDanas oko 12.30 sati našem fotoreporteru Milutinu Stojčeviću u tramvaju kod Katedrale ukraden je blic fotoaparata. Stojčević se vraćao sa radnog zadatka kada je na ulasku u tramvaj primijetio muškarca koji je stao blizu njega, a preko ruke je nosio prebačenu teksas jaknu. Naočigled brojnih putnika u tramvaju, muškarac je iz torbe našeg fotoreportera izvukao blic i diskretno ga dodao djevojci koja je ušla sa njim u tramvaj, a potom izašla odmah na slijedećoj stanici. Kada je Stojčević shvatio šta se događa, pitao je muškarca zašto mu je uzeo blic iz torbe, što je ovaj negirao i također žurno izašao iz tramvaja na stanici kod Predsjedništva.

Naš fotoreporter uspio je uslikati lopova kada je izašao iz tramvaja, dok je ovaj pokušavao rukama pokriti lice. Međutim, prema Stojčevićevim riječima, nevjerovatno je da policajci u PU Stari Grad, gdje je otišao da prijavi krađu, nisu čak željeli ni pogledati fotografiju lopova?! 

Redakcija „Slobodne Bosne“ moli sve građane koji eventualno prepoznaju osobu sa fotografije da se jave na telefon 033 444 041, ili na naš redakcijski e-mail sl.bos@bih.net.ba. (S.B.)

 

(Bh-index/Slobodna Bosna)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo