Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Prešao čak 350 kilometara: Iz Austrije došao u BiH kako bi se ošišao u rodnom gradu

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

BANJALUKA – Da se, kojim slučajem, prijavio redakciji Ginisovih rekorda Banjalučanin Tomica Benković, možda bi ušao u taj bukvar slavnih. Bivši biciklista banjalučkog BSK-a prešao je put dug oko 350 kilometara da se – ošiša u rodnom gradu.

Tomica više da tri decenije živi i radi u Štajerskom gradu Gracu. Tamo je razvio biznis otvarajući biciklistički salon i servis.

Bio je to prirodni put nekadašnjeg odličnog sportiste a na dva točka je osvojio pregršt titula i priznanja. Više puta je bio šampion, bio je reprezentstivc BiH i učesnik značajnih domaćih i međunarodnih trka.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

“U Banjaluku sam došao da se ošišam i, naravno, vidim roditelje. Kod nas u Austriji sve je danima zatvoreno. Rigorozan ‘lokdaun’ bio je povod za nedavne proteste protiv vlade premijera Sebastijana Kurca na kojima sam, prvi put u životu i ja prisustvovao. Nisam čekao na ublažavanje mjera, već sjeo u auto i došao ovdje da me – uljude”, kroz smijeh kažeTomica dok smo ga fotografisali u frizerskom salonu.

Da bi se ošišao on je proputovao kroz tri zemlje članice EU i došao u Banjaluku da se vrati na “fabričko podešavanje”, što bi se na duhovit način okvalifikovalo prenose Nezavisne.

Najniža tarifa bila je ona za uslugu koju je Tomica platio u odnosu na druge troškove: gorivo, putarinu… i izgubljeno vrijeme.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo