Utorak, 18 svibnja, 2021

Prestavnici World Vision-a posjetili udruženje “Roditelj” iz Goražda

Nemojte propustiti

Udruženje “Roditelj” BPK-a Goražde počelo je sa realizacijom prvog projekta, odnosno održavanjem psiho-edukativnih radionica za sve roditelje djece od 0 do 6 godina.

IMG_0462Pored goraždanskih privrednih subjekata firme Enol i Prevent, te oipćine Goražde finansijer ovog projekta je organizacija World Vision. Tim povodom, predstavnici ove organizacije zajedno sa Duke Fan-Chiang, Programskim oficirom World Vision-a Taiwan, posjetili su Udruženje “Roditelj”. Na sastanku su sumirane potrebe djece Goražda, odnosno ono što bi bilo potrebno da se goraždanskoj djeci omogući, a to je bolji prostor za slobodno vrijeme, te da se poveća broj kulturnih sadržaja namjenjenih najmlađima.

Predstavnici World Vision-a bili su podrška ovom Udruženju od samog osnivanja, te su ovim putem iskazali volju da i dalje budu partneri Udruženju u realizaciji i drugih projekata koje Udruženje planira implementirati u narednom periodu.

IMG_0461

“Nama ova posjeta znači mnogo, obzirom da smo mi Udruženje koje je tek osnovano, sretni smo da imamo podršku ove organizacije. Naše Udruženje planira realizaciju još nekoliko projekata, a sve u cilju da našim najmlađim slobodno vrijeme ispunimo kvalitetno, uz kvalitetne sadržaje prilagođene njihovom uzrastu”, rekla nam je Arijana Dragolj, predsjednica udruženja “Roditelj” BPK-a Goražde.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo