Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Pretučeni bajker iz Čačka: Preživjeli smo linč od stanovništva u Sarajevu

Nemojte propustiti

Bajker Milan Stefanović iz Čačka, koji je pretučen u Sarajevu, kaže da će najvjerovatnije uputiti tužbu protiv Federacije BiH, nakon konsultacije sa svojim advokatom, jer nakon nemilog događaja, policija nije reagovala na adekvatan način, piše beogradski Kurir.

– Dok sam ja ležao u sanitetu, policija je ispred razgovarala sa mojim kolegama. Pitali su me samo da li znam ko me je napao, ali nisam bio u stanju da razgovaram. Kolega Goran im je saopštio da je mjesto incidenta pokriveno video-nadzorom, i da će moći da puste snimke i tako utvrde napadače, međutim policiji taj snimak nije dostavljen jer Federalna uprava policije to nije dozvolila – kaže Milan Stefanović.

On kaže da je također čuo kada su nadležni rekli da iscijepaju prijave i da bajkere izvedu iz Sarajeva i dodaje da nisu dobili nikakvu pratnju po polasku sa mjesta incidenta, i da je morao da vozi motocikl jednom rukom 20 kilometara, jer je drugom držao nos iz koga je tekla krv.

– Na svoju odgovornost sam potpisao i izašli smo iz tog okruženja, bez policijske pratnje koja je bila obećana, preživjeli smo klasičan linč lokalnog stanovništva – tvrdi bajker.

Podsjećamo, bajker iz Čačka je pretučen zbog navodne zastave, tačnije grba Srbije, koju je nosio sa sobom. Osobe koje su ga pretukle su to shvatile kao veliku provokaciju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Koliko treba četveročlanoj porodici? Smještaj u Neumu oko 700, u Makarskoj oko 1.000 KM više

Cijene koje smo izdvojili, valja napomenuti, nisu strogo zacementirane, smještaj, piće i hranu moguće je pronaći i po povoljnijim,...

Možda vas zanima i ovo