Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Pretukli ga zbog naglaska? Sarajlija Melvid Bajraktarević koji je pretučen u Mostaru još u komi

Nemojte propustiti

Melvid Bajraktarević, 33- godišnjak iz Sarajeva, brutalno je pretučen u nedjelju u 3.20 sati u prolazu između benzinske pumpe Centrum i stambene zgrade u mostarskom naselju Centra 2.

Mjesto gdje je pretučen Melvid Bajraktarević (Foto: Vecernji.ba)
Mjesto gdje je pretučen Melvid Bajraktarević (Foto: Vecernji.ba)

Nesretni mladić, inače radnik tvornice VW u Vogošći, završio je u komi u mostarskoj bolnici, nakon što ga je jedan od dvojice još nepoznatih napadača silovito udario u glavu dok je u pratnji dvojice prijatelja išao kupovati cigarete na ovu pumpu. Tom prilikom mu je slomio čeljust, a Bajraktarević je nakon toga pao i glavom udario u zid, a trenuto se nalazi u fazi umjetne kome, piše Vecernji.ba.

Prema riječima njegovog prijatelja, oni su prethodno bili u kafiću pokraj parka Zrinjevac te su prije odlaska u stan Bajraktarevićeve djevojke u zgradi Orca htjeli kupiti cigarete na obližnjoj pumpi.

„Odjednom su se stvorili ispred nas. Obojica su jače tjelesne građe, kratko ošišana i starosti između 25 i 28 godina. Bez riječi su nas napali, vjerovatno samo zbog sarajevskog naglaska. Ranije ih nikad nisam vidio. U prolazu su odjednom udarili Melvida, koji je nakon toga ostao nepomično ležati. Jedan od napadača je potom počeo udarati Domagoja, a drugi mene. Vikao sam: policija, policija! Napadači su nakon toga pobjegli. Ne znam zbog čega sve ovo. Nikada se nismo tukli, niti ikoga izazivali“ – kaže za Vecernji.ba Bajraktarevićev radni kolega, koji je dan ranije došao s njim iz Sarajeva. Policija je ispitala i Bajraktarevićevu djevojku Almu te trenutno pregledava videonadzore okolnih zgrada. Policija radi na rasvjetljavanju, identificiranju i evidentiranju osoba koje su, kako sada stvari stoje, bez nekog izričitog motiva izvršili brutalni napad na mladiće, teško povrijedivši jednoga od njih.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo