Srijeda, 27 siječnja, 2021

Pretužni prizori sa posljednjeg ispraćaja Mirele Rezo: “Bol je ovladao svim ovim dušama”

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Dvadesetogodišnja Mirela Rezo prva je od osmero mladih preminulih u novogodišnjoj noći u mjestu Tribistovo kraj Posušja, koja je pronašla vječni smiraj, javlja Anadolija.

Svetu misu zadušnicu na groblju Matića križ u Posušju predvodio je generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić.

On je, obraćajući se prisutnima, rekao da su cijela zemlja i region s prijemom tužne vijesti iz Tribistova zapali u tugu te da se na prolaznom svijetu ne mogu i neće dobiti odgovori na brojna pitanja.

“Sve nas je duboko potresla vijest o smrti mladih iz naše biskupije. Želimo da nas blagoslov prati tokom cijelog života. Nova godina trebala je svečano započeti, a mi smo danas svi tužni i žalosni. Mirela je bila vjerna Bogu i odana crkvi. Bol je ovladao svim ovim dušama i stoga naše molitve za buduću svijetlost Božiju. Pomozimo i porodici naše Mirele da izađu iz tuge, boli i jauka”, rekao je don Majić.

Pomolio se za mir u našoj zemlji i svijetu, kazavši da je uvijek tužno ispraćati mlade.

U 14 sati na groblju Matića križ na kojem je sahranjena i Mirela Rezo, obavit će se sahrana i Stjepanu Jukiću. Za sutra je u mjesto Rakitno kod Posušja zakazana sahrana preostalih šestero preminulih.

Istovremeno Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona radi na utvrđivanju tačnog uzroka smrti osam mladih ljudi.

Nakon uviđaja i obukcije tijela, uskoro će se vještačiti i dimnjak, peć na koju su se umrli grijali kobne noći te agregat za koji se sumnja da je ispustio plinove koji su najvjerovatnije bili smrtonosni.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na telefonskoj sjednici prvog dana nove godine donijelo je Odluku o proglašenju 2. januara Danom žalosti u Bosni i Hercegovini, zbog tragične pogibije osmero mladih ljudi iz Posušja, a ranije je i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine proglasila 4. januar Danom žalosti u ovom entitetu. Žalost su proglasili i Zapadnohercegovački kanton i Općina Posušje.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo