Utorak, 31 siječnja, 2023

Prevarama zaradili 500.000 KM, davali lažne dojave o rezultatima sportskih utakmica

Nemojte propustiti

Prilikom pretresa na lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U policijskoj akciji „Kod 3“ na području Foče osumnjičeno je šest osoba iz tog grada da su prevarama i pranjem novca pribavili protivpravnu imovinsku korist od pola miliona KM.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su varali građane lažnim dojavama o rezultatima sportskih utakmica, piše Srpskainfo.

U PU Foča su rekli da su akciju izveli pod nadzorom OJT Trebinje, a da je tom prilikom pretreseno više objekata koje koriste osumnjičeni M.D., S.M., N.M., K.D., M.M., i M.R. svi iz Foče.

– Postoji osnov sumnje da su u vremenskom periodu od 2017. godine do avgusta ove godine počinili krivična djela „Pranje novca“ i „Prevara“ kojom prilikom su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 KM na štetu više osoba sa prostora Jugoistočne Evrope – istakli su u PU Foča.

Prilikom pretresa na navedenim lokacijama pronađeni su i oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, a po kompletiranju predmeta nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje biće podnesen odgovarajući Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima protiv osumnjičenih.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo