Petak, 25 lipnja, 2021

Prevelika dragocjenost: Evo zašto treba sačuvati matične stanice

Nemojte propustiti

Dragocjenost matičnih stanica je prevelika da bi se one tako lako odbacivale. Procijenjeno je da se 90% krvi iz pupčane vrpce odbacuje umjesto da se sprema u banku matičnih stanica ili pokloni za istraživanje u medicinske svrhe.

Matične stanice iz pupčane vrpce mogu pomoći pri liječenju kasnih degenerativnih ili malignih bolesti čitave obitelji s obzirom na podudarnost naslijednog materijala.

Sam uzorak matičnih stanica je u vlasništvu djeteta, ali roditelj je službeno skrbnik sve dok dijete ne postane punoljetno.

Ako ih sačuvate, matične stanice mogu pomoći u liječenju malignih bolesti kroz transplataciju koštane srži i, iako je skupo čuvati ih u banci matičnih stanica, one su zapravo neprocijenjive kada dođe do otkrića neke zloćudne bolesti u porodici.

Neki su protiv ove ideje jer im se čini beskorisna, a mnogi jednostavno ne znaju kolika je korist ovih stanica pa zbog toga ni ne obraćaju pažnju na njih. Osigurajte sebi i svojoj porodicu sigurniju budućnost i investirajte u pohranu ovih stanica.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo