Petak, 25 lipnja, 2021

Preventova “Škola tekstila” počela s radom

Nemojte propustiti

Arhiv
Arhiv

Preventova besplatna “Škola tekstila” počela je danas, a ukupno 20 polaznika će u naredne četiri sedmice imati priliku da se upozna o tekstilnoj industriji u Bosni i Hercegovini, te trendovima i njenim potencijalima.

Uvodno predavanje na otvaranju škole polaznicima je održao direktor Prevent Fabrics Tarik Kadrispahić, koji je istakao da je Prevent grupacija u regionu pionir u pokretanju proizvodnje tekstilnih materijala u poslijeratnom periodu.

– Kako ova grana industrije ima izuzetan razvojni potencijal, te s druge strane visoke standarde tehnologije i kvaliteta, nama je cilj da novijim metodama i mladim kadrom, zbog kojeg smo i pokrenuli ovu školu, napravimo dodatni iskorak – rekao je Kadrispahić.

Jedan od polaznika škole, student Mašinskog fakulteta Nedim Klipo, kazao je da Prevent vidi kao svog potencijalong poslodavca.

Na kraju programa svi polaznici će dobiti certifikat koji potvrđuje da su obučeni setom određenih znanja i vještina, te će biti uvršteni u bazu potencijalnih zaposlenika Prevent Fabricsa, Preventove najmlađe članice koja je kreirala cijeli projekt, saopćeno je iz te kompanije.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo