Nedjelja, 19 rujna, 2021

Prezentacija rada Suda BiH za studente Američkog univerziteta

Nemojte propustiti

U okviru aktivnosti proširivanja saradnje s visokoobrazovnim ustanovama u Bosni i Hercegovini, sudija Apelacionog Odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine Azra Miletić i predstavnik Odjeljenja za informisanje javnosti i saradnju sa zajednicom Suda BiH Aida Delić Volaš održali su u četvrtak prezentaciju za studente prava na Američkom univerzitetu u Sarajevu.
univerzitet
Tokom prezentacije učesnici su upoznati s načinom funkcionisanja Suda Bosne i Hercegovine, njegovim nadležnostima i strukturi, tokom krivičnog postupka, te ostvarenim rezultatima rada.

Studentica četvrte godine prava Jasmina Krzić je izrazila posebnu zahvalnost sudiji Miletić na korisnom predavanju te istakla važnost ovog vida saradnje sa Sudom BiH sa željom da prisustvuje budućim predavanjima i radionicama sa sudijama Suda BiH.

Na kraju prezentacije učesnicima su podijeljeni materijali s dodatnim informacijama o Sudu Bosne i Hercegovine, a podstaknuti su i da prate rad Suda putem službene internet stranice, saopćeno je iz ovog suda.

(Fena/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo