Srijeda, 20 listopada, 2021

Preživjela pakao: Staricu napao roj od 80.000 afričkih pčela – VIDEO

Nemojte propustiti

pcele

Svima je poznato koliko neprijatna zna da bude situacija kada vas napadne pčela ili osa. A zamislite situaciju da vas napadne roj i to ni manje ni više od 80.000 pčela. Teško da bi to iko preživjeo, ali jedna starija Amerikanka je preživela upravo ovakav napad roja bjesnih pčela i pukom srećom ostala živa.

Sedamdesetjednogodišnju staricu su u okrugu Palm Desert u Kaliforniji napale pobjesnele pčele kada se šetala pored termalnog kompleksa u kojem je bilo smješteno nekoliko divljih košnica. Sigurne smrti spasili su je vatrogasci koji su se vrlo brzo pojavili na mjestu napada, koji su i sami pretrpjeli veliki broj uboda ničim izazvanih pčela.

Pretpostavlja se da su se pčele razbjesnele i osjetile ugroženim kada je njihova gnijezda zapljusnuo talas hladnog vazduha koji je dopirao iz napuklih podzemnih cevi koje su dolazile iz obližnjeg postrojenja za rashlađivanje lokalnog termalnog kompleksa. U trenutku se stvorio ogroman roj razbjesnelih pčela kojima se na putu našla nesrećna starica koja je se tu šetala. Nesrećna žena je prema riječima očevidaca po cijelom tijelu bila prekrivena pčelama i jedva je uspjevala da se kreće. U pomoć su joj najprije priskočili radnici iz kompleksa gdje se nalazi i pčelinjak koji su i pozvali vatrogasce u pomoć, ali ni oni nisu uspjevali da je odbrane.

– Nismo mogli da joj vidimo lice, potpuno je bila prekrivena pčelama – kaže vatrogasac Lens Dejvis koji joj je prvi pritekao u pomoć, prekrio je ćebetom i uveo nesrećnu staricu u obližnji objekat kako bi je oslobodio od bkesnih pčela.

Prema njegovim riječima uopšte nije jasno zašto su pčele napale nesrećnu staricu koja im se zatekla na putu, jer je poznato da pčele napadaju kada su ugrožene i kada je njihov pčelinjak ugrožen.

Dejvis nije mogao sam da se izbori sa ovolikim pčelama, te su mu u pomoć pritekla četvorica kolega, od kojih su nakon spašavanja starice dvojica od njih takođe zadobili veliki broj uboda, nakon čega su i oni bili hospitalizovani.

Drama je okončana kada je jedan od vatrogasaca, uprkos ubodima, uspieo da zapali baklju koju je napravio od tkanine i da dimom rastjuera pčele. Prema riječima predstavnika lokalne klinike na kojoj su hospitalizovani svi povrijeđeni u ovom incidentu, nesrećna starica je najgore prošla i zadobila je u ovom napadu najmanje 1.000 uboda, pukom srećom je ostala živa i uspješno se oporavlja, dok su vatrogasci prošli sa daleko manje uboda i takođe se uspješno oporavaljaju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo