Nedjelja, 2 listopada, 2022

Priča koja je dirnula mnoge – Samohrani otac iz Cazina ipak ne mora u zatvor

Nemojte propustiti

Općinski sud u Cazinu preinačio je jučer prvobitnu kaznu zatvora au trajanju od tri mjeseca samohranom ocu Zahidu Hlapiću na dvije godine uslovno, nakon pritiska javnosti i pisanja medija o ovom slučaju.

Zahid-hlepic

Ovakvu odluku je potpisao predsjednik Općinskog suda u Cazinu Mirsad Hajrulahović, istakavši kako nije bio upoznat s odlukom koju je prvobitno donijela jedna sutkinja u tom sudu. Podsjećamo, njega su uhvatili pripadnici Lugarske službe zbog ilegalne sječe drveta i predali policiji. On je tvrdio da je ogrijev pribavljao za porodicu, a s obzirom na to da nije imao novca kako bi platio štetu, Sud mu je presudio tri mjeseca kazne. Hlapić ističe kako nema stalno zaposlenje te da djecu izdržava obavljajući povremene fizičke i sezonske poslove. Kaže kako je ratni vojni invalid i da je sve donedavno dobijao socijalnu pomoć u iznosu od 80 maraka, ali da su mu i ti prihodi obustavljeni zbog postupka revizije.

“Šta da kažem, sretan sam što neću u zatvor, a mislim da to ne bi bilo ni pravo. Vjerujte mi, u proteklim danima sam pomišljao na svašta, ali se na kraju ipak sve dobro svršilo. Hvala svim dobrim ljudima koji su se zainteresirali za moju i sudbinu moje djece”, kaže Hlapić.
Ovaj samohrani otac brine o četvoro maloljetne djece, nakon što ga ja napustila supruga koja je otišla, kako tvrdi, da živi s ljubavnikom.
“Napustila nas je prije godinu dana. Od tada ne znam ništa o njoj, niti se javlja niti se interesuje za djecu, o kojoj sam brinem”, ističe Hlapić, pišu Nezavisne novine.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo