Subota, 26 studenoga, 2022

Priča koja je dirnula svijet: Zadržali avion da bi putnik stigao posljednji put vidjeti majku

Nemojte propustiti

Kada su Kerryju Drakeu iz San Francisca javili da mu je majka na samrti, krenuo je prvim letom u Lubbock u Texasu da je vidi. Da bi tamo stigao morao je presjedati u Houstonu, a između dva leta imao je samo 40 minuta. Kad je prvi let odgođen, Drake se našao u velikom problemu jer je bilo očigledno da će propustiti drugi let za Lubbock, posljednji tog dana, 24. januara.

Foto: AFP
Foto: AFP

Strahujući da će mu majka umrijeti prije nego što stigne da je posljednji put vidi, Drake je bio očajan, rasplakao se i nije znao šta da radi. Stjuardese aviokompanije United Airlines pokušale su da ga utješe, a kad su čule njegovu priču obećale su da će učiniti sve što mogu kako bi mu pomogle.

Kontaktirale su pilota drugog leta, onog iz Houstona prema Lubbocku, i uspjele dogovoriti da sačekaju Drakea. Čak je i njegov prtljag ukrcan na vrijeme.

“Preplavile su me emocije”, izjavio je putnik zbog kojeg su u United Airlinesu izveli potez ravan čudu modernog doba.

Stigao je vidjeti majku, koja je tog jutra umrla.

Duboko zahvalan svima koji su mu pomogli u naizgled nemogućoj situaciji, Drake je pisao kompaniji United Airlines, a njegova priča potom je odjeknula širom svijeta.
(Klix)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pucnjava i sukob između krijumčara migranata u selu Horgoš, šest osoba završilo u bolnici

Pripadnici Policijske brigade MUP-a Srbije u petak su, u okviru opsežne akcije započete ranije na sjeveru zemlje, priveli na...

Možda vas zanima i ovo