Utorak, 22 lipnja, 2021

Priča koja otkriva smisao prijateljstva: Nisu se vidjeli 5 godina! Ono što se dogodilo dirnulo je sve

Nemojte propustiti

Screenshot
Screenshot

Pet godina nakon što su se rastali, Damijan Aspinal riješio je da posjeti svog prijatelja, gorilu Kvibi.

Da li će ga pronaći, prepoznati? Hoće li ga, sad već odrasla gorila, zagrliti ili napasti? Odgovore na ova pitanja niko nije mogao da zna do posljednjeg trenutka.

Kvibi je kao beba donijet u rezervat “Animal park” u Engleskoj gdje su ga nekoliko godina pripremali za povratak u divljinu. Za to vrijeme Damijan je provodio sa njim većinu vremena. Igrali su se, jeli zajedno i beskrajno voljeli.

Poslije 5 divnih godina došao je tužan očekivani dan. Kvibi je poslan u šume Zapadne Afrike i prijateljstvo je stavljeno na probu.

“Kvibi sada ima 10 godina. Mnogo je veći i jači, a ja sam prepun emocija. Želio sam samo da ga vidim. Plašio sam se da li ću ga uopšte pronaći, da li će me prepoznati. Postojala je velika šansa da me napadne, ali morao sam da se uvjerim da je dobro”, priča Damjan.

Tražili su ga danima, a onda ploveći rijekom Damijan ga je pozvao na isti način na koji se Kvibi odazivao u rezervatu.Vrlo brzo pojavila se gorila poznatih očiju. Damijan je izašao na obalu i pogledajte šta se dogodilo…

(Kurir)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo