Subota, 27 studenoga, 2021

Pridružite se konkursu za najbolju turističku fotografiju

Nemojte propustiti

Turistička organizacija Republike Srpske raspisala je konkurs za najbolju turističku fotografiju koja je urađena na području RS-a, a koja se može iskoristiti u svrhu promocije turističkih vrijednosti i koja će dati doprinos predstavljanju RS-a kao turističke destinacije.

Također, u okviru aktivnosti koje se provode povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma i u skladu s ovogodišnjom kampanjom Svjetske turističke organizacije “Milioni turista, milioni mogućnosti” raspisan je i konkurs i za najbolju fotografiju koja oslikava tu temu.

Fotografija nema tematsko ograničenje, ali karakter radova mora biti takav da mogu biti iskorišteni u svrhu prezentovanja turističke destinacije, odnosno u funkciji promocije turizma RS-a gdje do izražaja trebaju da dođu originalnost i kreativnost, navode iz Turističke organizacije.

Predmet konkursa za drugu kategoriju, odnosno za najbolju fotografiju o temi “Milioni turista, milioni mogućnosti” je fotografija koja prikazuje jedinstvenost “koja pruža šansu da se RS prepozna i izdvoji među milionima”.

Zainteresovani fotografije mogu dostaviti u elektronskoj formi, na e-mail: tors@teol.net, najkasnije do 1. septembra 2015. godine.

U obzir će se uzimati materijali koji do sada nisu korišteni u druge propagandne kampanje.

Kandidati čije fotografije uđu u uži izbor bit će kontaktirani, a njihovi materijali će biti prezentovani na organizovanoj izložbi, dok će pobjednici biti proglašeni krajem septembra.

Predviđene su i nagrade za najbolje učesnike ovog konkursa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo