Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Prijatelj Mihaela Šumahera: Odustao sam, oplakao sam ga

Nemojte propustiti

Vili Veber, bivši menadžer i bliski prijatelj Michaela Šumahera, u razgovoru za njemačke medije priznao je da se pomirio s činjenicom kako nikad neće saznati pravu istinu o zdravstvenom stanju nesretnog šampiona Formule 1.

Veber je bio jedan od najbližih prijatelja sedmostrukog prvaka, ali nakon što je legendarni vozač stradao na skijanju u decembru 2013. godine, zabranjena mu je posjeta porodičnom domu Šumaherovih.

Od kada se dogodila teška nesreća, dakle, skoro punih pet godina, niko, ali baš niko, osim porodice i medicinskih radnika koji se brinu za Mihaela, ne zna kako napreduje njegov oporavak.

Mihael je izolovan od javnosti, a Veber je više puta pokušao da posjeti svog prijatelja, ali svaki put vrata doma Šumaherovih bila bi mu zatvorena.

Supruga Korina se očigledno boji da se Veber ne bi raspričao za medije. Pet godina Veber je tražio istinu i informacije, ali sad je priznao da je odustao od svega.

”Oplakao sam Mihaela i zatvorio to poglavlje, jer bih inače poludio. Zajedno smo proveli najbolje i najuspješnije vrijeme, period od 20 godina. Bio je drag i odan prijatelj”, rekao je Veber za njemački magazin “Bunte”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo