Subota, 17 travnja, 2021

Prijavilo se više od 900 kandidata: Počeli intevjui za negovatelje u Njemačkoj

Nemojte propustiti

Zbog velikog broja prijavljenih kandidata, njih više od 900, intervjui će biti održani u nekoliko termina. Prvi krug se održava ove sedmice (od 13. do 17. maja) u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, tokom kojega će biti intervjuisano oko 380 aplikanata – kazali su iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH

negovateljiceNa javni poziv za prijavu za zapošljavanje radnika za zdravstvenu njegu u SR Njemačkoj prijavilo se više od 900 kandidata, potvrđeno je Feni u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH.

Tokom ove sedmice obavljaju se prvi intervjui za njegovatelje u SR Njemačkoj.

– Zbog velikog broja prijavljenih kandidata, njih više od 900, intervjui će biti održani u nekoliko termina. Prvi krug se održava ove sedmice (od 13. do 17. maja) u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, tokom kojega će biti intervjuisano oko 380 aplikanata, kazali su u toj agenciji.

Kandidate o mjestu i vremenu održavanja intervjua obavještavaju direktno predstavnici GIZ instituta koji su partneri njemačke službe zapošljavanja u tom programu. Kandidati koji nisu pozvani na intervju tokom ove sedmice bit će pozvani na intervju u nekom od narednih termina.

Intervjui se odvijaju na njemačkom jeziku, a tokom intervjua sa aplikantima će razgovarati predstavnici Agencije za rad SR Njemačke i predstavnici poslodavaca iz Njemačke.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH je javni poziv, koji je zaključen krajem aprila, objavila u skladu s Dogovorom o posredovanju pri zapošljavanju radnika iz Bosne i Hercegovine u Saveznoj Republici Njemačkoj na određeno vrijeme.

U prvoj fazi radi se o zapošljavanju 250 njegovatelja/ica iz BiH, a putem ovog programa otvorena je mogućnost angažmana oko 500 medicinskih tehničara iz BiH u Njemačkoj do kraja 2014.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo