Subota, 27 studenoga, 2021

Prije sedam dana stigao iz Njemačke: Mladić na UKC Tuzla čekao dva i po sata da mu zašiju ruku, doktor ga odbio, uključen i MUP TK

Nemojte propustiti

Tek jutros kada se redovno javio u Zavod za javno zdravstvo i ispričao šta se desilo ponovo je otišao u Hitnu pomoć gdje su mu ponovo previli ranu i ponovo uputili na UKC Tuzla.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla sinoć je na Ortopediji odbijeno da se povrijeđenom pacijentu pruži pomoć, a u sve se uključila i tuzlanska policija, piše Novinska agencija Patria.

Iz MUP-a TK izašli su na teren i saslušali su prijavljenog dežurnog doktora na Ortopediji, kao i sestru koja je zapravo bila jedina spona između pacijenta i doktora.

Naime, pacijent je prije sedam dana stigao iz Njemačke gdje je na privremenom radu u Kalesiji te je sinoć doživio povredu ruke, tačnije poprilično ozbiljnu posjekotinu.

Razumljivo svih sedam dana pacijent je u samoizolaciji te je odmah pozvao Hitnu pomoć Kalesija gdje mu je rečeno da dođe u prostorije hitne.

„Tu su me previli i uzeli kompletnu epidemiološku sliku, te me uputili na UKC Tuzla na Ortopediju. Svojim vozilom sam se odvezao i stigao na UKC. Tada počinje moja agonija. Izmjerili su mi temperaturu na ulazu i nisam imao, te sam se uputio na Ortopediju gdje me dočekala medicinska sestra i jedna osoba iz osiguranja. Objasnio sam sve i ona je pozvala doktora. On nije došao, odbio je da me primi i poslao me na Infektivnu. Otišao sam na Infektivnu gdje su mi također izmjerili temperaturu i uzeli epidemiološku sliku i vratili me ponovo na Ortopediju“, ispričao je mladić iz Kalesije za Patriu.

No, ponovo je naišao na isti odgovor i ponovo je vraćen na Infektivnu, gdje doktorica nije mogla vjerovati da nisu primili pacijenta, pa ga je ponovo poslala nazad.

„Tada su mi na Ortopediji kazali da žele test na koronu, pa sam ja ponovo otišao na Infektivnu. Tu su mi kazali da se rezultati čekaju 24 sata. Ja sam tako sve vrijeme povrijeđen šetao od odjela do odjela. Četiri puta su me vraćali i ja sam neobrađen napustio UKC Tuzla gdje sam bio dva i po sata. Prijavio sam sve policiji, a kući sam u Kalesiju stigao tek u četiri ujutru tako povrijeđen“, priča ovaj mladić.

Tek jutros kada se redovno javio u Zavod za javno zdravstvo i ispričao šta se desilo ponovo je otišao u Hitnu pomoć gdje su mu ponovo previli ranu i ponovo uputili na UKC Tuzla.

„Jutros su me odmah primili i sašili ranu“, kazao je mladić dodajući da ne može shvatiti da se na ovaj način krše ljudska prava.

„Neću odustati, tužit ću doktora“, poručio je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Gorica Dodik poručila Drašku Stanivukoviću: Doći će snimak na red

"Termin rušenja 'Kajak terase' je subota u 15 sati. Naša misija je vratiti našim građanima i Banjoj Luci sve...

Možda vas zanima i ovo