Subota, 27 studenoga, 2021

Prijedorčanin hoće da plati put: Želim da spojim Hajrudina i Zlatana u Parizu

Nemojte propustiti

Radoja Simić, otac Stefana Simića, fudbalera Milana želi da plati put dječaku Hajrudinu Kamenjašu (8) u Pariz kako bi mu ispunio posljednju želju da se upozna sa Zlatanom Ibrahimovićem.

Simić je kontaktirao redakciju Kurira i raspitivao se za detalje kako bi mogao da pomogne u ovom slučaju.

Njegov sin, Stefan Simić (18, 187), inače kapiten omladinske reprezentacije Češke, od nedavno je član Milana. Zimus je iz praške Slavije za 440.000 eura stigao u Genovu, a Milan je ovog ljeta otkupio njegov ugovor i potpisao ga na pet godina. Mladi nogometaš, koji igra na mjestu štopera, zbog načina igre se najavljuje kao novi Nemanja Vidić.

Stefanovi roditelji su porijeklom iz Prijedora, a poslije rata na prostorima bivše SFRJ preselili su se u Prag, gdje je mali Stefan počeo ozbiljnije da se bavi fudbalom. Prošao je mlađe kategorije Slavije, u čijem je dresu debitovao kao 16-godišnjak.

Hajrudin Kamenjaš iz Vareša je obolio od teškog oblika karcinoma i ljekari su saopštili da mu je preostalo još oko mjesec dana života. Hajrudin je kao posljednju želju istakao da hoće da upozna svog idola Zlatana Ibrahimovića, ali je švedski reprezentativac poručio da ne može da dođe u BiH, piše Kurir.

Pitanje je da li Hajrudin ima dovoljno snage za put u Pariz, ali dobra volja porodice Simić je za svaku pohvalu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

(Kurir-info.rs)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo