Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Prijedorčanina kafa “koštala” 88.000 maraka: Kamion mu je kasko osiguran, ali osiguranje ne želi da isplati štetu!

Nemojte propustiti

Boško Diljević, pravni zastupnik oštećenog vlasnika kamiona, izjavio je da će u narednom periodu podnijeti tužbu protiv osiguranja, jer odbijaju da isplati štetu.

Prijedorčanin B.O. nije ni slutio da će ga uobičajeni odmor i kafa nakon duge vožnje kamionom koštati 88.000 maraka.

Bio je kišni dan kada je Prijedorčanin odlučio da se sa svojim kamionom zaustavi na magistralnom putu kod Prnjavora kako bi se okrepio i popio kafu.

Kao i svaki put do tada, normalno je parkirao vozilo i ušao u lokal.

– Sjedio sam i pio kafu kada se začuo udar – ispričao je sagovornik Srpskainfo.

Kišni ljetni dan pretvorio se u nevrijeme, a munja je odlučila da od svih automobila i predmeta na zemlji u tom trenutku udari upravo u parkirani kamion Prijedorčanina.

– Otišao sam do kamiona i pokušao ga pokrenuti, ali nije se ni javio. Bio je mrtav. Ubrzo sam utvrdio da su svi računari i 15 komandi u njemu pregorjeli – ispričao je Prijedorčanin.

Sreća, pomislio je tada, znajući da je kamion kasko osiguran, te da će nastala šteta biti uredno nadoknađena.

Međutim, ubrzo će vlasnik kamiona saznati da osiguravajuća kuća potpuno drugačije tumači udare munje?!

U dokumentaciji, koja je u posjedu Srpskainfo, jasno je navedeno da kasko osiguranje pokriva i udar groma, a zatim se kratko pojašnjava da osiguranje od udara groma obuhvata štete koje prouzrokuje grom „dejstvom snage ili toplote“.

Međutim, u odgovoru osiguranja oštećenom vlasniku kamiona u kojem se navodi da je konačan, piše: „Naša odluka se temelji na uslovima osiguranja a koje ste vi pogrešno tumačili, osigurani rizik udar groma obuhvata štete koje prouzrokuje grom dejstvom snage ili toplote. U konkretnom slučaju šteta nastala na uređajima prouzrokovana prenošenjem električne energije preko vodova prilikom grmljavinskog nevremena nisu pokrivene osiguranjem.”

Boško Diljević, pravni zastupnik oštećenog vlasnika kamiona, izjavio je za Srpskainfo da će u narednom periodu podnijeti tužbu protiv osiguranja, jer odbijaju da isplati štetu.

– Sve je u našim osiguravajućim kućama u redu kada je šteta do 5.000 maraka, a kada je veća onda nastaju problemi. U konkretnom slučaju, u uslovima se jasno navodi da kasko osiguranje pokriva udar groma, ali oni sada tvrde drugačije. Šteta je 88.000 maraka, a vlasnik nema novca da nadoknadi štetu – objasnio je Diljević.

Dodaje kako su iz osiguranja prvo nudili dogovor, a zatim su odustali uz obrazloženje da ne može nikakav dogovor.

– Podnijećemo tužbu u narednom periodu, jer su odbili sve naše zahtjeve i prigovore. Biće dugotrajni proces, ali drugog izbora nema – dodao je advokat Diljević.

Odgovor iz osiguranja o ovom slučaju još nismo dobili.

Advokat Boško Diljević nedavno je podnio prigovor na zapisnik o oštećenju vozila, odnosno kamiona. U ovom prigovoru ističe se da u zapisniku nisu navedena oštećenja na kabini kamiona, odnosno anteni, koja je prouzrokovao udar groma.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prva zvanična prognoza za ljeto i upozorenje; Meteorolog Nedim Sladić tvrdi: Mogli bismo se i zaželjeti, glavnina poremećaja daleko je od juga

Zvanični sezonski pregled ljeta prokomentarisao je meteorolog Nove BiH, Nedim Sladić, kaže da bismo ovog ljeta mogli poželjeti padavine. Meteorološki...

Možda vas zanima i ovo