Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Prijedorčanka na kruzeru oplovila skoro pola svijeta

Nemojte propustiti

Prijedorčanka Jelena Lađević (29) u protekle četire godine, koliko je kao konobarica radila na kruzerima, odsanjala je san mnogih mladih iz Bosne i Hercegovine. Na kraju, kada se, prema vlastitom priznanju malo umorila, dala je otkaz i vratila se u Prijedor, koji će, prema njenim tvrdnjama, biti samo kratka stanica u daljnjim putovanjima.

jelena kruzer 20Nezaboravno iskustvo u kojem je stekla brojne prijatelje i upoznala ljubav svog života, zgodnog Makedonca, Jelena bi preporučila svima koji tragaju za poslovnom šansom i komadićem sreće.

– Prijavila sam se na oglas jedne zagrebačke agencije i uspjela. Nakon samo dva mjeseca i kratke obuke na Bahamima, bila sam već na svom prvom i, prema meni, najljepšem putovanju, od Evrope do Južne Amerike – kaže Jelena i dodaje da se na kruzeru nije zaposlila zbog zarade, već zbog želje da vidi svijet.

Mladima koji maštaju da negdje putuju preporučuje da pokušaju da se prijave, jer samo tako mogu ostvariti snove.

– Sebi sam rekla: Zašto ne? Putuješ, upoznaješ nove kulture, stječeš prijateljstva… Iskustvo je savršeno, jer sada sebi mogu reći da sam na tim putovanjima završila tri fakulteta – kaže Jelena, koja još sanja brodove i plovidbe po Evropi, koju će, ako dobije novi posao, najvjerovatnije obilaziti sa svojim Makedoncem.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Preokret na pomolu? Erdogan o ulasku Finske i Švedske u NATO: Ne gledamo na to pozitivno

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvo u NATO-u objavljen je u četvrtak Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je...

Možda vas zanima i ovo