Petak, 25 lipnja, 2021

Prijeteće poruke zaposlenicima “Bosnalijeka”: “Nastavite li sa svojim radom, pobićemo vam porodice!”

Nemojte propustiti

Vršiocu dužnosti direktora “Bosnalijeka” d.d. Nedimu Uzunoviću, direktorici sektora Odnosa s javnošću Zinaidi Babović i zaštitarskoj agenciji Bosnalijeka SAS Security upućeni su prijeteći pozivi s istog mobilnog broja.

Bosnalijek“Nastavite li sa svojim radom, pobićemo vam porodice!”, sadržaj je prijeteće poruke, saopšteno je danas iz “Bosnalijeka”.

U saopštenju su pozvane odgovorne institucije da se uključe u rješavanje krize u “Bosnalijeku” i pitanje sigurnosti za svakog radnika.

Odmah po upućivanju prijetećih poruka, poduzete su mjere zaštite Uzunovića i Babović te njihovih porodica.

Slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Centar i informisan je dežurni tužilac.

-Zadnji slučaj je samo nastavak snažnih pritisaka s ciljem osporavanja Nedima Uzunovića za v.d. direktora Bosnalijeka, koji je izabran na konstituirajućoj sjednici Nadzornog odbora Društva, održanoj 13.06.2013. godine – saopšteno je iz “Bosnalijeka”.

Navodi se da od dana stupanja na dužnost v.d. direktora Uzunovića, dva od četiri člana Uprave upisana u sudski registar odbijaju prihvatiti novog v.d. direktora i učestvovati u radu. To su izvršni direktor za finansije Šefik Handžić i izvršni direktor za marketing i prodaju Bojan Kebe.

-Oni su dosadašnjim ponašanjem kreirali niz incidenata, od slanja prijava neovlaštenih lica o navodnim provalama u kancelarije, otuđivanjima dokumenata i pečata, do potpuno netačnih navoda o sprečavanju slobodnog kretanja, ulazaka i izlazaka iz kompanije, čime su nanijeli štetu ugledu kompanije – citat je iz saopštenja upućenog danas iz “Bosnalijeka”.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo