Petak, 24 ožujka, 2023

Prijetio policajcima pa za kaznu mora nositi natpis da je idiot

Nemojte propustiti

Amerikanac Richard Dameron, za kaznu što je prijetio policajcima u Klivlendu, mora, prema sudskoj odluci, da stoji ispred policijske stanice s natpisom na kome piše da je idiot.

Sud je 58-ogodišnjem Dameronu naredio da stoji ispred lokalne policijske stanice sa znakom na kome je ispisano i njegovo izvinjenje.

“Izvinjavam se što sam ovakav idiot. Izvinjavam se policajcu Sajmonu i svim drugim policajcima što sam bio idiot i što sam zvao 911 i prijetio da ću da vas ubijem. Žao mi je i to se više neće ponoviti”, piše u poruci koju Dameron nosi okačenu oko vrata.

Dameron je svoju kaznu počeo da “služi” u ponedjeljak. Po naredbi suda, mora svakog dana po tri sata da stoji na natpisom ispred stanice do kraja sedmice, prenosi američka TV stanica CBS.

On kaže da mu je žao što se tako ponašao, ali da je bio pijan kad je to uradio. Uputio je izvinjenje porodicama policajaca kojima je prijetio.

Sudija u Klivlendu je već ranije dosudio ovakvu kaznu ženi koja je osuđena da u javnosti nosi natpis da je idiotkinja jer je vozila školski autobus.

idiot4n-2-web

(Agencije, Nezavisne)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo