Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Prijetnje Sanje Vulić nisu uplašile Sud BiH – ipak poništeni izbori u Srebrenici i Doboju: RS je talac srpskih izdajnika i političkog Sarajeva

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je, nakon što je Sud BiH odbacio žalbe na odluku Centralne izborne komisije (CIK) o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici, da će SNSD ponovo pobijediti.

Vulić je ocijenila da je očekivana odluka Suda BiH.

– Bilo je očekivano da će u Sudu BiH bar dio ljudi biti od struke i zvanja. Ekspresna odluka jasno govori da žalbu samo iz Doboja na 10 strana nisu ni pročitali, kao ni ostale, izjavila je Vulić.

Ona je istakla da su danas potvrđene najave pojedinih članova CIK-a da traže saveznika u Sudu BiH i da su ga očito našli.

– Republika Srpska je talac stranaca, srpskih izdajnika u zajedničkim institucijama i političkog Sarajeva, smatra Vulić.

Ona je poručila da je “na čast” članovima CIK-a i za oko 600.000 KM sredstava iz budžeta grada Doboja, koliko će novi izbori koštati.

Sud BiH odbacio je žalbe na odluke Centralne izborne komisije BiH kojim se poništavaju izbori u Doboju i Srebrenici, zbog čega će u ova dva grada izbori biti ponovo održani.

CIK BiH je 21. januara poništio izbore u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra 2020. godine, javlja Srna.

Vulić reagovala i prije odluke Suda BiH

Podsjetimo, nakon što je CIK poništio izbore u Srebrenici i Doboju, Vulić je poručila.

– Ako se desi da prihvate političku i bespravnu odluku CIK-a koji je, kako je svima poznato, nezakonito imenovan, mi ćemo pokazati ko smo, poručila je Vulić prije odluka Suda BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pripadnici Oružanih snaga BiH izveli situacijo-terensku vježbu u Banjoj Luci i na poligonu na Manjači

U vježbi su realizovani zadaci iz operacija podrške miru, rada na kontrolnim tačkama, patroliranja i operacija blokade i pretresa. Pripadnici...

Možda vas zanima i ovo