Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Prijevoznici u protestnoj vožnji Sarajevom: Vlast mora hitno reagovati i ukinuti akcize na gorivo

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Ovo je prema porukama organizatora prvi put da su prijevozničke kompanije u BiH ujedinjene krenule u borbu za opstanaka.

Kontinuirano i ekstremno poskupljenje goriva u Bosni i Hercegovini natjeralo je autoprijevoznike da danas u glavnom gradu BiH organizuju protestnu vožnju i ukažu na probleme s kojima se susreću u radu.

Sa Stupa je jutros krenula kolona kamiona u protestnu vožnju, sa ciljem da upozore državne vlasti da je hitno potrebna reakcija na nagla poskupljenja nafte.

Upravo se čita:  Nikšić u parlamentarnu proceduru vratio sve povučene zakone osim zakona o južnoj interkonekciji i seta antikorupcijskih zakon

Ovo je prema porukama organizatora prvi put da su prijevozničke kompanije u BiH ujedinjene krenule u borbu za opstanaka.

Pred zastupnicima Predstavničkog doma Parlamenta BiH danas će se naći prijedlog Socijaldemokratske partije BiH da se ukinu akcize na gorivo, čime bi cijena derivata bila niža za oko 40-ak feninga.

Stoga su im prijevoznici današnjom vožnjom željeli skrenuti pažnju da je potrebno usvojiti ovaj prijedlog.

Upravo se čita:  Depoziti banaka pali za čak 895 miliona KM, gdje je završio novac?

Prijevoznici su ukazali i na nelojalniu konkurenciju, probleme sa neusklađenom zakonskom regulativom i sve većim odlascima vozača iz BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo