Subota, 1 travnja, 2023

Prilika za radnike iz Bosne i Hercegovine: Uskoro novi intervjui za zapošljavanje medicinara u Njemačkoj

Nemojte propustiti

O tačnim terminima i mjestima održavanja intervjua Agencija će blagovremeno informisati kandidate.

Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine najavila je prvi krug intervjua za Triple Win projekat. Riječ je o zapošljavanju medicinara u Saveznoj Republici Njemačkoj, a intervjui će se održati u periodu od 17. do 21. aprila 2023. godine.

Rok za prijave je naredni petak, 24. mart 2023. godine.

O tačnim terminima i mjestima održavanja intervjua Agencija će blagovremeno informisati kandidate.

Javni poziv je kontinuiran i otvoren cijelu godinu, a tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

Inače, Triple Win je projekat posredovanja pri zapošljavanju medicinskih radnika iz BiH u Njemačkoj. Projekat provodi GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH) uime njemačke vlade, na temelju sporazuma i saradnje između Centrale za rad sa strancima i stručno posredovanje SR Njemačke, Savezne agencije za rad SR Njemačke, te Agencije za rad i zapošljavanje BiH (ARZ). Naziv “Triple Win” temelji se na trostrukim pogodnostima koje proizlaze iz projekta – Njemačka rješava nedostatak medicinskih radnika, stopa nezaposlenosti u BiH se smanjuje, a doznake koje šalju imigranti doprinose ekonomskom razvoju njihove zemlje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo