Subota, 18 rujna, 2021

Pripadnici paravojne organizacije “Srbska čast” u Narodnoj skupštini RS

Nemojte propustiti

Pripadnici organizacije „Srbska čast“, koje se u medijima često naziva i srpskom paravojnom organizacijom i koju vode ljudi iz kriminalnog miljea, prije nekoliko dana su bili gosti Narodne skupštine RS!

Oni su, u crnim majicama i maskirnim uniformama, fotografisani u maloj sali Narodne skupštine RS, piše Avaz!

Vođe ove organizacije su Igor Bilbija iz Prijedora i Bojan Stojković iz Niša. Bilbija je ranije hapšen zbog prostitucije, lihvarstva i organiziranog kriminala, dok Nišlija Stojković važi za „najjačeg Srbina“ i nosilac je ordena kojeg mu je uručio ruski general Valerij Vječesljavević Kaljakin.

Pojavile su se informacije da je pripadnike iz „Srbske časti“ u NSRS uveo je potpredsjednik NSRS i bivši član SDS-a Nenad Stevandić, a navodno je i govorio na skupu kojeg su u maloj sali organizirali Veterani RS.

Stevandić je u svojoj reakciji na spomenute navode poručio kako Republici Srpkoj nisu potrebne nikakve paravojne formacije s obzirom na to da ima legalne formacije, prenose banjalučke Nezavisne novine.

Stevandić je demantovao da je on taj koji je 12. decembra 2017. godine omogućio udruženju “Srbska čast” da koriste sale zakonodavne vlasti, odnosno da su održali sastanak u sali Narodne skupštine RS.

“Nemam pojma o svemu tome. Ja znam da oni sarađuju s Veteranima Republike Srpske s kojima i ja imam korektnu saradnju. Nisam imao priliku da budem u društvu s momcima iz Srbske časti”, rekao je Stevandić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Upozorenje na opasno vrijeme, šteta i ljudske žrtve su moguće: U ovim dijelovima Bosne i Hercegovine na snazi je žuti meteoalarm

U regijama Mostara, Foče, Trebinja i Livna upaljen je žuti meteoalarm zbog grmljavine i grmljavinskih procesa a vrijeme se...

Možda vas zanima i ovo